Mega-structura extraterestra descoperita

O mega-structură artificială a fost descoperită, grație telescopului Kepler. Ceea ce a atras atenția specialiștilor este faptul că, structura nu strălucește precum alte stele. La intervale neregulate de timp, luminozitatea dispare ca și când un alt corp trece prin fața acestei structuri.
Este un lucru neobișnuit, susțin astrofizicienii. Din cele peste 150000 de stele studiate, numai acest corp are această caracteristică. Unii specialiști dau ca sigură existența unei civilizații extratereste pe această structură. Alții susțin existența unor panouri solare care sunt amplasate pe mega structură.
În anul 1964, astronomul rus, Kardashev a realizat o clasificare a civilizațiilor extraterestre, în funcție de nivelul lor de dezvoltare. Kardashev considera că civilizația umană este de tip 0, pentru că folosește numai o parte mică din energia pe care o poate produce Terra.
Conform teoriei lui Kardashev, mega structura descoperită de curând, este încadrată la o civilizație de tip 2. Această civilizație poate realiza o formă de energie care să fie asemănătoare cu lumina și strălucirea dată de un soare.
În ceea ce privește clasificarea omenirii, tip 0, s-a scris mult, au fost păreri pro și contra.
S-a susținut, de exemplu, că marile descoperiri ale omenirii, s-au făcut, în cele mai multe cazuri, prin accidente care au dus la aceste descoperiri.
Multe dintre alte descoperiri au rămas în stadiul de considerații teoretice și nu au fost puse în practică.
Pe de altă parte, sunt cercetători care susțin că, trecerea de la un tip 0, cel actual al omenirii, la unul de gradul 1, presupune și implică riscuri de autodistrugere.
Viitorul planetei este incert, în condițiile utilizării tuturor surselor de energie, oferite de Terra.
Dat fiind stadiul primar de dezvoltare a civilizației umane, probabilitatea unui contact cu o civilizație extraterestră de tip 1 sau 2 este foarte puțin probabilă.
Umanitatea a bătut pasul pe loc, în ceea ce privește expansiunea planetară și utilizarea unor surse de energie exterioare Terrei.
După proiectul Apollo, abandonat brusc și fără explicații, a urmat o perioadă în care s-au făcut cercetări și observații, multe dintre ele rămânând în faza de considerații tehnice. Se vorbește acum despre cucerirea planetei Marte, un proiect puțin viabil pentru unii cercetători.
 În anul 2025, cercetătorii de la NASA vor să materializeze acest proiect și chiar să realizeze un habitat pe Marte. Sunt multe semne de întrebare și necunoscute, cu privire la șansele de reușită. Cât va dura călătoria către Marte, ce formă de energie va utiliza nava spațială, astfel încât aceasta să asigure un astfel de parcurs?
Cât de propice sunt condițiile de pe Marte pentru a realiza o colonie umană? În cât timp vor fi transportați oamenii pe Marte? Sunt întrebări simple, la care așteptăm confirmarea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Like

Add to Google Reader or Homepage top blogsblog search directoryBlog Directory ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free SEO Romania free web site traffic and promotion Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Technology Blogs

Recent post

Un produs Blogger.