Titi de la Barlad, primarul penal care a luat spaga

CERCETÃRI.. Patronii mai multor firme de constructii din oras, care sunt membri PSD si care au primit lucrãri de la Primãria Bârlad, în perioada mandatelor lui Titi Constantinescu, au început sã fie chemati la Iasi, pentru perchezitia electronicã. Au apãrut noi detalii, în dosarul în care DNA – Serviciul Teritorial Iasi – a fãcut 16 perchezitii, pe 8 septembrie, la Bârlad. Procurorii DNA au informatii si sesizãri cã unele firme au primit lucrãrile de executie a unor proiecte sau investitii, de la Titi Constantinescu, cu obligatia de a cumpãra materialele de constructie de la depozitul de materiale de constructii apartinând SC Constructii Consult SRL, firma lui Titi. Se pare cã aceasta era modalitatea lui Titi Constantinescu, de a “masca” spaga luatã. Asa cã, toti cei vizati pe 8 septembrie (Viorel Dumitrasc, Marian Enache, Radian Brãtianu si multi altii), sunt chemati pe rând la DNA, unde li se face, deocamdatã, perchezitia electronicã – adicã se umblã în unitatea de calculator ridicatã cu ocazia perchezitiilor. Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat cã ancheta este de duratã, iar sãptãmâna viitoare Titi Constantinescu va ajunge si el la DNA.
În aceastã lunã, la DNA Iasi au început sã fie chemati patronii firmelor de constructii din Bârlad, care pe 8 septembrie s-au trezit cu DNA-ul pe cap. Prezenta lor se datoreazã efectuãrii de cãtre procurorii anticoruptie a perchezitiei electronice, adicã sunt deschise calculatoarele, laptopurile si telefoanele, pentru a fi “citite” de experti în cãutarea de dovezi, privind cercetarea care are loc în dosar. Vã reamintim cã descinderea DNA la Bârlad a avut loc pe 8 septembrie în 16 locatii, în vizor fiind Titi Constantinescu, fostul primar al Bârladului, si lucrãrile executate pe perioada mandatului sãu de firmele “de casã”: Urbanproiect (Viorel Dumitrasc), Constructii Consult (controlatã de Titi Constantinescu), Enasanplast (Marian Enache) si firmele lui Radian Brãtianu – bulibasa de Bârlad. Deocamdatã au fost chemati Viorel Dumitrasc si Marian Enache. Dumitrasc a fost sãptãmâna trecutã, iar în aceastã sãptãmânã Marian Enache. Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat, neoficial, cã se cautã dovezi (care se pare cã încep sã si aparã) împotriva fostului primar Titi Constantinescu. Pe numele acestuia sunt foarte multe sesizãri si, din câte am înteles noi, chiar si autodenunturi, privind faptul cã fostul primar Titi Constantinescu “aranja” ca anumite firme, conduse de membri PSD Bârlad si apropiati de-ai lui, sã câstige licitatii ori sã li se atribuie direct, prin selectie de oferte, lucrãri de constructie în Bârlad.
Spaga, mascatã prin cumpãrarea de materiale de constructie!
În schimbul “bunãvointei” lui Titi, care dãdea semnalul cine trebuie sã câstige, patronii respectivi cumpãrau materialele de constructie de la depozitele lui Titi Constatinescu (pardon, ale firmei SC Constructii Consult SRL), cu preturi mult mai mari decât la alte depozite. Avem confirmarea cã procurorii DNA au o listã cu preturile la materialele de constructii practicate de alte societãti din Bârlad, care, în comparatie cu preturile de la SC Constructii Consult SRL Bârlad, sunt aproape la jumãtate! Ca exemplu, am primit informatia cã o placã de azbest, care costã la alte depozite 120-130 de lei, la depozitul lui Titi costa peste 200 de lei! Cu alte cuvinte, asa era mascatã spaga datã lui Titi pentru primirea lucrãrilor de cãtre patronii agreati de el! Diferenta de pret era de fapt spaga primitã, mult clamata spagã, pe care chiar Titi mai “reconstea” din când în când, în glumã, cã o ia! Asa au procedat patronii din PSD Bârlad, apropiati ai lui “Nea” Titi, când au primit lucrãri la scolile din Bârlad, la strãzi, la canalizãri, etc.
Dumitrasc îsi blesteamã zilele!
Din surse neoficiale am aflat cã, sãptãmâna trecutã, a fost chemat la perchezitie electronicã, la DNA, Viorel Dumitrasc, patronul SC Urbanproiect SA Bârlad, constructorul de casã a fostului primar Titi Constantinescu. Perchezitia calculatoarelor de la firma lui Dumitrasc si a laptopului personal a durat peste opt ore, iar în tot acest timp, Viorel Dumitrasc a stat nemiscat pe scaun lângã procuror, fãrã a scoate un cuvânt. Starea psihicã a acestuia are de suferit de când a început sã fie chemat de procurorii anticoruptie, unii apropiati ai sãi spunând cã este aproape de a claca psihic si cã îsi blesteamã zilele, regretând amarnic cã s-a lãsat angrenat în mãgãriile lui Titi care încep, încet – încet, sã iasã la ivealã. Sãptãmâna aceasta a fost la DNA Marian Enache, patronul de la SC Enasnplast SRL, care a asistat si el la perchezitia calculatorului de la serviciu si a celui de acasã. Urmeazã ca sãptãmâna viitoare sã fie chemat si Titi Constantinescu ca sã asiste, împreunã cu “patrona” Cristina Andrei, concubina lui Titi si cea care conducea SC Constructii Consult SRL si controla, împreunã cu Titi, o altã firmã, SC Negroterm House SRL, care era pe numele Ginei Negru, contabila sefã de la firma lui Titi, la perchezitia electronicã. Dupã ce vor fi cãutate dovezi în calculatoare, laptopuri si telefoanele ridicate la perchezitie, se va trece la audierea fiecãrui suspect în parte. “Cercetãrile sunt de duratã”, dupã cum ne-a precizat o sursã din rândul anchetatorilor.
DNA a rãscolit Bârladul
Vã reaminitm cã toate firmele luate la puricat de DNA, pe 8 septembrie, au ca patroni membri marcanti PSD, astfel cã descinderea DNA a fost una plinã de … roade. Dacã firma Enasanpalst Bârlad n-a prea avut lucrãri cu Primãria Bârlad si CJ Vaslui, firma lui Viorel Dumitrasc a fost “abonatã” la aproape toate lucrãrile: Spitalul nou, Teatrul, Muzeul, Pavilionul Guguianu, refacerea Primãriei Bârlad, Baia Comunalã, Cinematograful Victoria, canalizãrile si modernizarea strãzilor din cartierele noi ale Bârladului sunt o parte din lucrãrile executate de Viorel Dumitrasc, cu firma sa Urbanproiect. O bunã parte din banii alocati acestor lucrãri, bani de la guvern sau europeni, ori bani împrumutati din bancã de CLM Bârlad, ajungea în subantreprizã la SC Constructii Consult SRL – firma controlatã de fostul primar Titi -, iar, asa cum toatã lumea stie, toate materialele de constructie erau cumpãrate de la depozitul de materiale de constructie al firmei fostului primar, Constantinescu. Toate documentele au ajuns acum la DNA, care are multã treabã! Alte firme unde a mai descins DNA au fost SC Aquavas-sucursala Bârlad, si de aici fiind ridicate documentele privind relatiile comerciale cu Primãria Bârlad si CJ Vaslui, precum si firmele lui Radian Brãtianu, cunoscutul bulibasã de Bârlad.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Like

Add to Google Reader or Homepage top blogsblog search directoryBlog Directory ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free SEO Romania free web site traffic and promotion Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Technology Blogs

Recent post

Un produs Blogger.