Salata de patrunjel contine acid folic din belsug, adica un nutrient important in preventia cancerelor. Are si multa vitamina C, pe care organismul nu poate s-o produca si nici s-o depoziteze. Vorbim despre patrunjel, vedeta verdeturilor.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Orientativ, in privinta continutului de vitamina C, patrunjelul contine cam de 4 ori mai multa vitamina C decat portocalele. Si contine mai mult fier decat spanacul".
Clorofila este unul dintre cei mai puternici antixodanti naturali care genereaza viata in interiorul celulelor plantelor, iar odata ajunsa in interiorul organismului uman genereaza acelasi lucru.
Fierul non-hemic din patrunjel se poate absorbi corect daca il
combinati cu putina zeama de lamaie. De altfel, uleiul presat la rece si
lamaia nu trebuie sa lipseasca din nici o salata. Substanta grasa vine
cu alte beneficii.
"Uleiul adaugat
in salate faciliteaza absorbtia vitaminelor liposolubile care se gasesc
in parte in legumele si verdeturile puse acolo".
Si nu ratati nici sucurile facute in blender in care puteti adauga
patrunjel din belsug. Acesta se poate pune in orice mancare gatita, la
finalul prepararii ca sa nu ii distrugeti vitaminele.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Obtinem un suc care apoi
se dilueaza cu putina apa si poate fi consumat zilnic si se poate face
macerat, lasat in apa la temperatura camerei o noapte, apoi se strecoara
si de bea apa"
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu